U Nišu sahranjen novinar Đorđe Radošević

Član Uprave UNS-a Milorad Doderović rekao je na ispraćaju da ga "odlazak Đorđa Radoševića rastužuje i plaši", saopštio je UNS.

"U novinarstvu ili jesi ili nisi lav. Ti si bio i ostao – lav i laf! Svestan sam da te više nema među nama, ali je naša sreća što si svojim delima koje si darivao novinarstvu, ostavio mnogo poruka, pouka, primera i putokaza poslednjim preostalim Don Kihotima u našoj profesiji. Mi iz Udruženja novinara Srbije pamtićemo te kao agilnog člana Uprave, i kao dobrog predsednika Društva novinara Niša. Pamtićemo te kao dobrog čoveka, velikog novinara, ponekad i gospodstvenog boema", rekao je Doderović.

Đorđe Radošević rođen je 10. oktobra 1937. godine u Nišu. Završio je Pravni fakultet u Beogradu.

Bavio se umetničkom fotografijom u Foto-kino klubu u Nišu. Svoje prve televizijske priloge objavio je u eksperimentalnom programu Televizije Beograd 1962. godine.

Njegove reportaže iz Norveške, Poljske, Čehoslovačke i Austrije, spadaju u vrhunske.

Osim izveštavanja iz Niša i regiona, ali i iz drugih krajeva Srbije i Jugoslavije, snimao je i tematske priloge za Radio-televiziju Beograd u kojoj je radio do penzije.

Bronzanu povelju na "Interferu" dobio je 1998. za reportažu "Na putu kući", a 2001. srebrnu medalju za reportažu "Gostuša".

Bio je član Uprave UNS-a.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike