U Kliničkom centru Niš 137 radnika dobija stalno zaposlenje

Stalno zaposlenje u Nišu dobija 62 medicinskih radnika kojima ističe ugovor o radu i 75 nemedicinskih radnika koji su godinama bili angažovani na privremeno-povremenim poslovima.

Jedna od onih koja dobija stalno zaposlenje je Danijela Jovanović koja je deset godina angažovana na pomoćnim poslovima preko privremeno-povremenog angažmana.

"Presrećna sam što ću dobiti posao za stalno, obezbediću sebi i svojoj porodici bolju i bezbedniju budućnost i ostaću u ovoj zemlji da živim i radim u njoj", ističe Jovanovićeva.

Direktor Kliničkog centra Niš prof. dr Zoran Radovanović kaže da je danas veliki dan za Klinički centar u Nišu, Ministarstvo zdravlja, ali i celu zemlju.

"Ono što je obećano radnicima pre mnogo godina došlo je do ispunjenja nakon razgovora sa reprezentativnim sindikatima u Ministarstvu zdravlja. Došli smo do finalizacije tog projekta – 62 medicinskih radnika, medicinskih sestra i tehničara koji su bili angažovani po dve godine kod nas dobiće stalni posao, a 75 radnika koju bili kod nas desetak, petnaest godina koji su radili kod nas i ostali su verni ovoj kući dobiće stalno zaposlenje", naveo je Radovanović.

Istakao je da će time umnogome povećati kvalitet rada u Kliničkom centru i Nišu.

Pored njih, posao će dobiti i 11 talenata.

"Njima rešavamo status da prelaze sa šest meseci na stalno zaposlenje i dobijaju pravne uslove da se omogući dobijanje specijalizacije. Kroz tih šest meseci smo proverili kako oni rade i koliko su kvalitetni, dokazalo se da su dobri i dobiće sve ono što im po zakonu pripada i što zaslužuju", dodao je Radovanović.

Naglasio je da se nada da će u naredih mesec ili dva i ostali koju su angažovani na privremeno-povremenim poslovima ili po ugovoru o radu dobiti stalno zaposlenje.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike