Najbrže vesti u Srbiji

U kasarni „Jugovićevo“ obeležen dan Vojske Srbije

Obraćajući se prisutnima komadant novosadskog garnizona, brigadni general Željko Petrović rekao je da se Dan Vojske obeležava 23. aprila u znak sećanja na taj datum 1815. godine kada je doneta odluka o podizanju Drugog srpskog ustanka.

General Petrović je posebno istakao dobru saradnju vojske, odnosno Prve brigade KOV-a sa predstavnicima lokalne samopuprave i ostalih nivoa vlasti na teritoriji delovanja te brigade.

"Novi Sad ima jedinstvenu privilegiju da bude domaćin jedinicama protivvazdušne odbrane kao i jedinicama kopnene vojske i ratne mornarice. Ovo šarenilo beretki govori o raznolikosti, ali i o jedinstvu Vojske Srbije", rekao je Petrović.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je pripadnicima Vojske Srbije njihov dan istakavši da je vojska kao i pre 202 godine garant mira i suvereniteta Srbije.

"Vojska uživa veliko poverenje građana i to je apsolutno zasluženo jer je vojska bila uvek prva kada je trebala da angažuje svoje resurse u svrhu pomoći građana", rekao je Vučević.

Naglasio je da se nada da će se, kako je rekao, nastaviti ono što se u vojsci dešava u poslednje dve godine sa novim naoružanjem i dodao da je siguran da će država učiniti sve da poboljša ekonomski položaj pripadnika vojske.

Svečanosti u kasarni "Jugovićevo" prisustvovali su i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević i načelnik Južnobačkog okruga Milan Novaković.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike