U Beču potpisan Sporazum o automatskoj razmeni DNK podataka

Biljana Popović Ivković je na Ministarskoj konferenciji "Bezbednost i migracije – promovisanje partnerstva i fleksibilnosti" ocenila da Konvencija doprinosi postepenom približavanju kapaciteta organa za sprovođenje zakona u zemljama kandidatima za članstvo u Evropskoj uniji, standardima i dobrim praksama EU i Šengena.

Istakla je posvećenost i aktivno učešće Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, kako u primeni Konvencije, tako i u njenoj implementaciji.

Naglasila je da Ministarstvo unutrašnjih poslova zaključivanjem ovog Multilateralnog sporazuma ispunjava deo obaveza koje predviđa Akcioni plan za Poglavlje 24 – Pravda, sloboda i bezbednost u procesu pristupanja EU.

"Dogovor o ovom sporazumu predstavlja korak napred prema evropskoj perspektivi za sve zemlje potpisnice Konvencije o policijskoj saradnji u jugoistočnoj Evropi sa zapadnog Balkana, a ujedno doprinosi jačanju policijske saradnje među ugovornicama i unapređenju kako regionalne tako i evropske bezbednosti", ocenila je državna sekretarka, navodi se u saopštenju MUP Srbija.

Poručila je da će Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije nastaviti da se angažuje u svim procesima očuvanja regionalne bezbednosti.

"U okviru svojih nadležnosti pružićemo pun doprinos stabilnosti, miru i razumevanju u regionu uz punu saradnju sa međunarodnim partnerima", zaključila je Popović Ivković.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike