Trotineti brzo ušli u saobraćaj, ali ko zna kad će u zakon

Od posla do kuće Jelena ima dva kilometra. Od kada ima trotinet, ne traži parking mesto i za nju nema gužve u saobraćaju. Vožnja trotineta joj je zabavna, pa kada stigne uvek poželi da napravi još jedan krug. Iako je oprezna, nezgode se dešavaju.

"Imala sam situaciju baš nedavno ovde kod Crkve Svetog Marka. Bila je neka rupa koja je bila u trotoaru, bila je mala, nisam je videla, ali dovoljna da upadne točak trotineta. Ja sam poletela, nisam pala, nisam se povredila, ali je bila opasna. Ja to u šali dovodim u vezu sa sobom. Jedna žena je prolazila tuda, okrenula se prema crkvi i prekrstila se. U smislu – hvala Bogu, preživela je!", priča Jelena Terzić.

Ovakvih nevolja će biti dok trotineti ne izađu iz sive zone zakona o saobraćaju. Većina evropskih zemalja je to regulisala zakonom, pa im ne dozvoljavaju da se kreću biciklističkim stazama i kolovozom. Na ulicama ih je sve više. Nezadovoljni su i vozači trotineta i pešaci.

"Problem električnih trotineta jeste što su oni bešumni. Dakle, nemaju zvuk. Kada se kreću površinama kao što su trotoari gde je veliki broj pešaka pešaci ih ne čuju. Veliki broj nezgoda je sa pešacima", objašnjava Duško Pešić, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja.

Ovo sve popularnije prevozno sredstvo, svoje mesto godinama traži u Zakonu o bezbednosti saobraćaja, ali i na ulicama i trotoarima.

Staze za električne trotinete nema, pa su jednaka pretnja svim učesnicima u saobraćaju, kao i oni njima. Za sada postoje samo preporuke i planovi za njihovo regulisanje.

"Smanjivaćemo njihov rizik tako da oni budu tehnički ispravni, da imaju odgovarajuća svetla na sebi, ali i da vozači trotineta nose i odgovarajuću opremu, pre svega da nose kacige i naravno da ograničimo upotrebu. Pre svega da ograničimo sa koliko godina neko može da sedne na trotinet, kako nam ne bi mladi ljudi i deca stradali u saobraćajnim nezgodama", dodaje Duško Pešić.

Dr Dušan Mladenović, profesor Saobraćajnog fakulteta, ukazuje da treba malo vremena da se trotineti uvedu u zakon.

"To je možda jedan član zakona i jedan mali pravilnik koji bi praktično preuzeo elemente iz nekih evropskih regulativa. Problem je u svesti, svest se teško menja. Kada to budemo popravili, sve ovo drugo je vrlo brzo", ističe Mladenović.

Pitanje je koliko brzo će se promeniti svest, a koliko brzo doneti zakon. Do tada, i kao vozači i kao pešaci moramo poštovati najvažnije pravilo – biti oprezan.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike