Tradicionalno dodeljene oficirke sablje u Skupštini

Visoke studije bezbednosti i odbrane završilo je 13 polaznika, dok je Generalštabno usavršavanje završilo 27 oficira iz zemlje i inostranstva.

"Tokom usavršavanja vredno smo učili i radili, stekli nova znanja i spremni smo da ih sada upotrebimo i damo pun doprinos jačanju nacionalnog sistema odbrane i bezbednosti radi zaštite građana Republike Srbije, teritorijalnog integriteta naše države i očuvanja mira i stabilnosti u regionu", poručio je potpukovnik Saša Petrović, prvi u rangu 61. klase Generalštabnog usavršavanja.

Pored polaznika iz Srbije školu su ove godine završili i polaznici iz Alžira, Hrvatske, BiH i Makedonije.

"Uveren sam da su završetkom našeg usavršavanja Republika Srbija i Vojska Srbije dobili buduće inicijatore uspešnog rešavanja najsloženijih strategijskih i operativnih problema i vizionare daljeg razvoja i modernizacije sistema odbrane Republike Srbije", naveo je Mišo Planojević, zastupnik načelnika Škole nacionalne odbrane.

Ministar odbrane je govoreći na svečanosti poručio da Srbija i njena vojska i narod jesu prijatelji svakom ko želi mir, ali sluge nisu nigde i nikome.

"Država Srbije, njena vojska i njen narod znaju bolje od mnogih koliko vredi mir i baš zato znaju šta je potrebno da se mir sačuva, a nema mira bez sigurne i moćne vojske, bez snažne i organizovane bezbednosne strukture, nema mira bez vojske i države koja je u stanju da brine o svakom delu svog teritorijalnog integriteta, pouzdana i sigurna da će sačuvati i Ustav i zakon i osnovnu ljudsku slobodu", istakao je Aleksandar Vulin, ministar odbrane.

Za više od šest decenija postojanja Škola nacionalne odbrane osposobila je više hiljada oficira iz naše vojske i inostranstva za obavljanje i organizovanje najsloženijih poslova u bezbednosnom sistemu.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike