Tenkovski biatlon kod Moskve – zapažen rezultat ekipe Vojske Srbije

Nebojša Stefanović je razgovarao sa ekipom Vojske Srbije koja je učestvovala u "Tenkovskom biatlonu", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Stefanović je pohvalio spremnost, obučenost, požrtvovanost i patriotizam pripadnika VS, budući da su, u veoma jakoj konkurenciji, izborili polufinale, pokazavši da su spremni da pariraju ekipama iz najjačih vojski sveta.

Ministar odbrane, koji boravi u Moskvi na poziv ministra odbrane Ruske Federacije generala armije Sergeja Šojgua, istakao je da je Srbija ponosna na tenkiste, jer su se sjajno borili.

"Naši tenkisti postigli su zaista dobar rezultat i drago mi je što smo mogli da vidimo kod njih od prvog trenutka veliku požrtvovanost. Čak i u vremenskim uslovima koji su bili veoma teški, po blatu i kiši, napravili su dobar rezultat i borili se za svoju zemlju", rekao je ministar.

Zadovoljan je što je Srbija, osim što je ove godine bila domaćin discipline "Čuvar reda" u Kraljevu u kojoj je odnela i pobedu, postigla i ukupno dobar rezultat na Međunarodnim vojnim igrama.

Ovom prilikom, ministar Stefanović razgovarao je sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije generalom armije Valerijem Gerasimovim o nastavku saradnje dveju zemalja u oblasti odbrane.

Tokom susreta dvojice zvaničnika bilo je reči o završetku projekata koji su u toku i daljem razvoju saradnje, dok je ministar istakao i zajednički doprinos dve armije u borbi protiv kovida.

Stefanović i Gerasimov visoko su ocenili ovogodišnju organizaciju Međunarodnih vojnih igara, čija je disciplina "Čuvar reda" prvi put održana u Srbiji.

Ministar Stefanović danas će prisustvovati svečanom zatvaranju Međunarodnih vojnih igara, na kojima su ekipe Vojske Srbije postigle zapažene rezultate.

Ovogodišnja najveća vojna smotra na svetu održana je od 23. avgusta do 4. septembra na teritoriji Rusije i 10 zemalja suorganizatora, među kojima je prvi put i Srbija. Na prestižnom takmičenju u 34 discipline učestvovale su ekipe iz 42 zemlje.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар