Svetski mediji o zajedničkim fotografijama Srđana Đokovića i Putinovih pristalica

Dolazeći na meč četvrtfinala Srđan Đoković je zastao i slikao se sa navijačem koji drži rusku zastavu na kojoj je lik Vladimira Putina i nosi majicu sa odštampanim propratnim simbolom Z.

Video snimak tog događaja je objavio Jutjuber Aussie Cossac.

Ruske i beloruske zastave i simboli zabranjeni su na tribinama Melburn parka otkako je ruska zastava na dan otvaranja istaknuta tokom utakmice između Ukrajinke Katerine Bajndl i Ruskinje Kamile Rahimove.

Simboli podrške ruskom predsedniku viđeni su u publici i u sredu uveče, posle Đokovićeve četvrtfinalne pobede nad Rusom Andrejem Rubljovom.

Grupa navijača sa srpskim obeležjima istakla je rusku zastavu sa Putinovim likom ispred Rod Lejver arene.

"Mala grupa ljudi istakla je neprikladne zastave i simbole i pretila radnicima obezbeđenja posle meča u sredu uveče i bila je udaljena", navedeno je u saopštenju Teniskog saveza Australije.

U saopštenju se napominje i da je igračima i njihovim timovima uoči meča ukazano na pravila koji se tiču zastava i simbola, kako bi se izbegle "potencijalno uznemirujuće situacije".

Mediji navode da su se obratili za komentar Đokovićevom timu i da očekuju reagovanje srpskog tenisera.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće u petak od 9.30 časova protiv Amerikanca Tomija Pola u polufinalu Australijan opena, saopštili su organizatori u Melburnu.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike