Studenti FON-a treći na svetu u rešavanju studije slučaja

Organizator takmičenja bila je Nanjang poslovna škola sa Nanjang univerziteta iz Singapura.

Takmičenje je obuhvatilo edukativni deo kroz radionicu, prelimenarne runde takmičenja, polufinale i finale. Učestvovalo je preko 60 timova iz celog sveta dok su u finalu učestvovala tri univerziteta.

Prvo mesto osvojio je Univerzitet Azije i Pacifika a drugo mesto mešoviti tim koji su činili studenti iz Nacionalnog Univerziteta u Singapuru, Oksford Univerziteta, Singapur Menadžment Univerziteta, Kembridž Univerziteta.

Studiju slučaja zadala je singapurska multinacionalna kompanija za trgovinu nekretninama "City Developments Limited – CDL".

Glavni izazov koji su studenti rešavali je kako kompanija "CDL" može zadržati svoju vodeću poziciju na tržištu u održivom poslovanju pri izgradnji nekretnina, kroz poboljšanje postojećeg portoflija nekretnina.

Studenti FON-a predložili su strategiju ulaska u segment industrijskog tržišta i razvoj prvog automatizovanog održivog vertikalnog skladišta akvizicijom start-apa "Urbx". Singapur je predložen kao pilot tržište sa prodajnim i marketing nastupom i na zemlje regiona u Aziji, Evropi i Severnoj Americi.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар