Studenti FON-a osvojili drugo mesto na međunarodnom studentskom takmičenju

Za razliku od prethodnih godina, kada su im na domaćem terenu izmicale nagrade, ove godine svrstali su se u sam vrh. Drugim mestom su izuzetno zadovoljni.

"Studiju slučaja koja je bila formata 24 sata zadala je kompanija ‘Trilateral’ koja je deo ‘Epi gejmsa’ i zadatak studije slučaja je bio kako zapravo motivisati ljude da nastave da uče, kako da se radi u programu an ril endžing", navodi Staša Stamatović, student FON-a.

Njena koleginica Marija Stojanović kaže da joj je najveći izazov bio da se sve to dobro spakuje da bi posle moglo dobro da se iskomunicira i da se dobro prezentuje.

"Ja sam zadužen za brojke, dakle za finansije, projekcije, da naše rešenje bude opravdano sa strane brojeva, i ja sam jako zadovoljna onim što smo postigli", navodi Dušan Višnjić, student FON-a.

Aleksandra Krstajić, student FON-a navodi da su neki studenti na smeru menadžment i organizacija, neki su sa informacionih tehnologija, tako da je ta kombinacija, ocenjuje ona, i učinila da imamo toliko dobro integrisano rešenje.

Kako bi svi takmičari bili ravnopravni, nadmetanje je organizovano u onlajn formatu, što je zadatak više organizatorima.

"Dosta je teško, s obzirom na to da fali ta interakcija lice u lice. Jer ne možemo da prenesemo našu kulturu, jer oni su navikli da dođu kod nas, da se družimo", navodi Dragan Stojanović, predsednik takmičenja.

Zahvaljujući dobrim plasmanima na svetskim takmičenjima, studenti i profesori Fakulteta organizacionih nauka Beogradskog univerziteta gotovo deceniju organizuju međunarodno takmičenje u rešavanju poslovnih problema.

"Studenti FON-a su uvek da kažem vrlo inovativni i mislim da je to bila ključna stvar da su povezali biznis sa inovacijom i da su zbog toga ušli u finale, i naravno osvojili drugo mesto", navodi prof. Vesna direktor BBICC-a.

Na drugom takmičenju, manjeg formata, domaćini su zauzeli treće mesto. Predaha nema, jer ih već u nedelju očekuje takmičenje u Mastrihtu.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike