Stojkovićima je potrebna pomoć, krevet sa točkićima i specijalna dizalica Tanji su jedini spas

Priča o Stojkovićima je veliki izazov za porodicu, naročito za nejaku dušu osmogodišnje devojčice koja čini sve što je u njenoj moći da pomogne majci. Darija je briljantan đak i već zna šta će biti kad odraste – lekar.

"Ako ja izlečim mamu ona će moći da hoda i da trči, moći ćemo da idemo zajedno i na reku", kaže Darija Stojković.

Majci vrlo rado čita nekad na ruskom, a nekad na srpskom.

"Zato je ona Darija, ona ima ime sa smislom. Dar, ona je moj dar. Kasno sam je rodila i sad hvala Bogu imam nju, a i hvala Bogu imam muža koji je uz mene od samog početka ovog problema", ističe Tetjana Stojković.

Stojkovići žive jako skromno od Tanjine invalidske penzije i tuđe nege i pomoći. Miroslav ne može da radi, jer Tanja ništa ne bi mogla bez njega.

Fondacija "Iskorak" iz Zaječara želi da im pomogne u nabavci kreveta sa točkićima pošto ona ne sme više ni da sedi u kolicima. Uz to potrebna im je i specijalna dizalica, jer bi svako pomeranje za Tanju moglo da bude fatalno. Prepravke na kući su neophodne da bi se krevetom manipulisalo.

"Sada idemo u nove pobede, da joj olakšamo život, da može da izađe napolje, da vidi sunce, da je transportujem za ne daj Bože, da se nešto pogorša, jer ovako ne mogu ništa", navodi Miroslav Stojković.

Ovoj porodici je potrebna pomoć, jer je teret koji nose pretežak. Uprkos svemu čuvaju jedno drugo i ne odustaju, negujući porodičnu ljubav i veru u ljude.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар