Stefanović u Vašingtonu sa zvaničnicima o pranju novca i borbi protiv korupcije

Stefanović je američkoj podsekretarki rekao da je Srbija usvojila više više zakonskih i podzakonskih akata u oblasti u borbi protiv pranja novca i finansiranja terorizma, istakavši da su u potpunosti implementirane preporuke Međuvladine organizacije za borbu protiv pranja novca (FATF) kako bi naša država bila skinuta sa "sive liste" te organizacije, saopštio je MUP.

Osim usvajanja nove zakonske regulative, značajno su, kako je rekao ministar Stefanović, unapređeni resursi i kapaciteti u borbi protiv pranja novca, dok je Mandelkerova pohvalila je posvećenost Srbije i istakla neophodnost saradnje naših država na tom polju.

U razgovoru sa Endrjusom Stefanović je naglasio da je srpska policija tokom 2018. godine zaplenila više od četiri tone droge, kao i da je za samo četiri meseca ove godine oduzela više od dve tone narkotika.

Ministar je posebno istakao zainteresovanost za održavanje obuka za srpske policajce u oblasti borbe protiv korupcije, trgovine ljudima, kao i na polju finansijskih istraga i visokotehnološkog kriminala.

Jorgan Endrjus je naglasio da je srpska policija pouzdan partner u borbi protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike