Stefanović pustio u rad novi skener na VMA

Stefanović se zahvalio lekarima, medicinskom osoblju i svim ljudima u vojnom zdravstvu na njihovom požrtvovanom radu, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ministar je podsetio da su zaposleni u vojnom zdravstvu uložili nadljudske napore kako bi pomogli svakom pacijentu u kovid sistemu, ali i da su na VMA 24 časa dnevno primali sve pacijente kojima su zdravstvena pomoć i nega bili neophodni, kako vojne, tako i civilne osiguranike.

"Svi pacijenti dobili su vrhunsku zdravstvenu zaštitu i negu, a niko od zaposlenih nije se štedeo. Nisu pitali ni da li je dan, noć, subota, nedelja, praznik, da li će ugroziti svoje zdravlje. Radili su požrtvovano i pokazali šta je vojska. Zato je važno da pokažemo da brinemo o ovim ljudima", rekao je Stefanović.

Istakao da je zato važno nastaviti sa opremanjem vojnog zdravstva, povećanjem primanja zaposlenih i prijemom novog kadra.

"Uz pomoć predsednika Aleksandra Vučića, iz donacije šeika Muhameda bin Zajeda, dobili smo najsavremeniji skener, koji je danas počeo sa radom na VMA. Ovo je treći skener u Vojnomedicinskoj akademiji, koji će značajno pomoći i ubrzati rad, ali i poboljšati pružanje pomoći najtežim pacijentima", rekao je ministar Stefanović.

Naglasio je da će se instalacijom trećeg skenera na VMA povećati broj vojnih i civilnih pacijenata koji će dolaziti na pregled.

Skener će se koristiti se i za dijagnostiku kovid pacijenata koji se leče na VMC Karaburma, a koja će uskoro dobiti i pokretni skener.

Ministar odbrane obišao je i Centar hitne pomoći VMA i novu laboratoriju koja je otvorena kako bi se efikasnije realizovale sve neophodne analize u VMA, za koju je istakao da će pružiti pacijentima mogućnost da dobiju hitne rezultate bez čekanja i da, kao i do sada, dobiju najbolju zdravstvenu negu.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар