Stefanović obišao „Prvu iskru“ u Bariču

Stefanović je istakao da očekuje da će "Prva iskra" zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je odobrio sredstva koja će biti investirana u nove proizvodne cikluse, nastaviti da bude motor razvoja ne samo Obrenovca, već i celog Beograda.

 

"Drago mi je da vidim da rukovodstvo kompanije "Prva iskra-namenska" razmišlja na ozbiljan način o unapređenju svoje proizvodnje. To je ono što je najvažnije za našu odbrambenu industriju – da ljudi hvataju korak sa vremenom, da razumeju da sve ono što je bilo dovoljno dobro juče ili danas ne mora da bude dovoljno dobro sutra. Zato su važne investicije u nove pogone za proizvodnju plastičnih eksploziva, kao i unapređenje postojeće proizvodnje, da bi naša vojska bila zadovoljna proizvodima naše namenske industrije, u ovom slučaju eksplozivom koji se ovde pravi", rekao je ministar Stefanović.

Ministar odbrane naveo je da je dobro što "Prva iskra" posluje u plusu, koji se povećava iz godine u godinu.

"Imamo ambiciozne planove za 2022. godinu, želimo da investiramo kako bi naše partnerske kompanije iz odbrambene industrije nastavile da proizvode dobre i kvalitetne proizvode, u smislu artiljerijske, protivavionske i druge municije, ali i kako bi proširile kapacitete proizvodnje" rekao je ministar Stefanović.

On je posebno pohvalio brigu o radnicima u kompaniji "Prva iskra".

"I pored užasnih razaranja koje su se dogodila 1999. godine u NATO agresiji, mi ovde imamo obnovljenu proizvodnju i brigu o ljudima koja čini da inžinjeri i drugi ljudi, koji rade ovde, vide "Prvu iskru" kao svoju kuću, u svakom smislu te reči. Investiranje u stanove za zaposlene i visoke prosečne plate je nešto što ova kompanija radi svojim sredstvima i što je za svaku pohvalu", rekao je ministar Stefanović. 

O radu preduzeća ministra je informisao direktor Stanoje Biočanin, dok su obilasku prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Branko Živanović i načelnik Uprave za odbrambene tehnologije pukovnik Slavko Rakić.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike