Stefanović obišao baze u Kopnenoj zoni bezbednosti: Nastavićemo da investiramo u naše vojnike

Nebojša Stefanović je tom prilikom poručio da će Srbija nastaviti da snaži Vojsku, jer je to jedini garant da će narod nastaviti da živi u miru i stabilnosti.

"Mi ćemo nastaviti da investiramo u naše vojnike i da ulažemo u novu opremu i naoružanje, ali sa ciljem da zaštitimo svoju zemlju. Nećemo nikada biti bilo kome pretnja, niti Srbija želi da sa bilo kim ratuje, niti da ugrozi bilo čiju stabilnost i bezbednost, ali znamo da je jedini garant da mi ostanemo bezbedni i sigurni i da naš narod mirno živi da imamo snažnu Vojsku", rekao je ministar Stefanović.

Istakao je da je zadovoljan jer je imao prilike da vidi da su vojnici i opremljeni i obučeni.

"Potrudićemo se koliko god budemo mogli da oni i u narednom periodu imaju najsavremeniju opremu koja će olakšavati njihove dužnosti i zadatke, ali sam potpuno impresioniran i njihovom požrtvovanošću i posvećenošću. I koliko obilaze teren i koliko to rade profesionalno i koliko su na usluzi svakom stanovniku koji živi u ovom delu Kopnene zone bezbednosti", rekao je Stefanović.

Ministar Stefanović je prilikom obilaska razgovarao i sa pripadnicima Vojske Srbije o izazovima sa kojima se susreću tokom izvršavanja zadataka u Kopnenoj zoni bezbednosti.

O stanju i zadacima baza, kao i o značajnim događajima u odseku odgovornosti ministra Stefanovića informisali su komandir baze "Grlić" kapetan prve klase Milan Milosavljević i komandir baze "Veliki Trn" major Milan Kuburić.

Današnjem obilasku pripadnika Vojske Srbije u Kopnenoj zoni bezbednosti prisustvovali su i zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Slađan Stamenković, komandant Treće brigade Kopnene vojske pukovnik Dragan Antić i načelnik Kabineta ministra odbrane pukovnik Stevan Kotarlić.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike