Stefanović: Bezbednost u zoni škola na najvišem nivou

Stefanović, koji je prisustvovao predstavi "Pažljivko", za prvake u OŠ "Ivan Goran Kovačić" u Beogradu, istakao je da će policija i u narednom periodu nastaviti sa intenzivnim radom, odnosno prisustvom i kontrolom brzine kretanja i poštovanja saobraćajnih propisa u blizini škola.

MUP će, dodao je, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja i školama nastaviti da edukuje najmlađe kako da budu što bezbedniji i sigurniji u saobraćaju.

Kako je rekao, mališani kroz predstavu mogu na kreativan način da čuju šta je najvažnije što treba da znaju iz oblasti bezbednosti u saobraćaju.

"Kroz predmet Osnovi bezbednosti dece policijski službenici naučiće ih šta mogu da urade da budu potpuno sigurni kada se prevoze kao putnici u automobilima, kada su na ulici, na putu od kuće do škole, i u svim drugim situacijama", rekao je Stefanović, a navodi se u saopštenju MUP-a.

Dodao je da je zadovoljan pozitivnom reakcijom đaka.

"Zadovoljan sam što smo uz intenzivan rad i kroz različite preventivne akcije postigli da u blizini naših škola nema nastradale dece i da vozači poštuju ograničenje brzine kretanja", podvukao je ministar.

Poželevši prvacima srećan polazak u školu, Stefanović im je rekao da je policija tu zbog njih i da policajcima uvek mogu da se obrate, jer su tu da se staraju o njihovoj bezbednosti i sigurnosti, da im budu pravi prijatelji kada god zatreba.

Direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević ukazala je da je početak školske godine period kada je povećan rizik od stradanja dece u saobraćaju u svojstvu pešaka.

Podsetila je i da deca u saobraćaju najviše stradaju u svojstvu putnika.

Takođe, podsetila je i roditelje da su prevashodno oni ti koji bi deci trebalo da budu promoteri bezbednog ponašanja u saobraćaju i da obavezno bezbedno prevoze svoju decu i koriste sve zaštitne sisteme.

Radi prevencije, Agencija svakom prvaku poklanja besplatnu knjigu "Pažljivkova pravila u saobraćaju", a sa MUP-om nastavlja da obilazi škole širom Srbije sa predstavom "Pažljivko".

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike