Stanovnici sela na trasi auto-puta blokirali raskrsnicu kod Pakovraća, nezadovoljni procesom eksproprijacije

Oštećeni su, kažu, u procesu otkupa zemljišta, nezadovoljni dugotrajnim sudskim procesima kao i niskim nadoknadama za imovinu koja se oduzima zbog izgradnje deonica auto-puteva Preljina–Požega i Preljina–Pojate.

"Sporna stvar je što su Koridori, znači državna ustanova, isplatili na području Vrnjačke Banje devet kilometara trase po ceni od 2.480 do 3.130 bez ikakvog problema, sporazumno", rekao je Stefan Simović iz Kraljeva.

Milena Radojičić iz Prijevora kod Čačka istakla je da nema ništa protiv izgradnje auto-puta. 

"Ja jesam za to, ali za to da nam plate pošteno, onako kako treba da nam plate, a ne po 130 evra. Mi se vodimo kao građevinsko zemljište, tako treba i da nam plate", istakla je Milena Radojičić.

Pravičnu nadoknadu za imovinu koja im je eksproprisana potražili su pred sudom. Od više stotina postupaka, tvrde, neki su vraćeni na početak.

"I ono što je katastrofalno je što ti postupci traju unedogled. Traju već pune tri godine i nema ni nagoveštaja da će biti privedeni kraju", rekao je Zoran Pešić, advokat meštana.

Blokada u Pakovraću izazvala je dvočasovni zastoj u saobraćaju zbog čega su na auto-putu u smeru ka Užicu i Zlatiboru vozači čekali u kilometarskim kolonama.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike