Šta je građanima donela modernizacija najgoreg puta u opštini Surčin

Nautičko izletište "Biser", mala oaza mira, sa 16 kućica na obali Save i vezom od 80 plovila, turistička je atrakcija Boljevaca. Modernom saobraćajnicom Boljevci-Obrenovac, sada stiže znatno više turista.

"Potpuno su otklonjeni svi nedostaci puta. Urađen je prvi put habajući sloj, nivo puta je podignut za nekih 30 centimetara i to je zaista jedna ozbiljna, moderna saobraćajnica", navodi Dušan Ćirjak iz gradske opštine Surčin.

Pre toga, put nije bio nivelisan. Porastom nivoa Save, plavile su ga podzemne vode. Otvarale su se rupe, vožnja nije bila bezbedna.

Grad Beograd je za rekonstrukciju 7,3 kilometra najgoreg puta u opštini Surčin izdvojio 151 milion dinara. Od Boljevaca do Obrenovca brže se, a sada i bezbednije, stiže nego do Surčina.

"Imamo oko 100 đaka koji idu u Obrenovac, zato što tamo postoje tri srednje škole. Ali, i stanovnici Boljevaca, Progara i Jakova putuju za Obrenovac", navodi Janko Sklabinski, predsednik MZ Boljevci.

Rasvetu nakon više od decenije dobija i most na Savi

U Boljevcima, selu sa 4.000 stanovnika, privredna aktivnost u znaku je četiri veće fabrike. U jednoj proizvode stočnu hranu.

"Imamo dosta razvoza oko isporuke gotove robe i dovoza sirovina. Mi smo dugo čekali ovaj put prema Obrenovcu, gde pokrivamo celu jugoistočnu Srbiju i sa tim putem mi zaista puno skraćujemo maršruta, gde se to odražava na troškove", navodi Ondrej Zloh iz fabrike stočne hrane "Inberg".

Boljevce sa Obrenovcem povezuje most na Savi. Preko puta TENT-a je, a neosvetljen. To čudi pešake.

"Na inicijativu građana, grad Beograd je prepoznao naš problem i taj problem se ubrzo rešava. I most će posle 10 godina, 11 koliko je u funkciji, konačno imati svoju rasvetu", navodi Dušan Ćirjak.

Da Boljevci budu bolje mesto za život, država je pored ulaganja u putnu infrastrukturu, pomogla i rekonstrukciju doma kulture, dečjeg vrtića i crkve.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар