Srpski vojnici na Međunarodnim vojnim igrama u Belorusiji

Takmičenje "Snajperska granica", na kome je učestvovala 21 ekipa iz 21 zemlje (ekipa Vojske Srbije učestvuje drugi put), sastoji se iz četiri etape. Prve tri etape su grupne, gađaju svi članovi ekipe. Gađalo se Makarov pištoljem, puškom AK-74, bacala se školska bomba.

Snajperska gađanja izvode se na daljinama od 150 do 800 metara. Ekipu Vojske Srbije činilo je devet članova, od kojih se takmičilo šest strelaca.

"Snajperska granica", takmičenje koje je organizovano na poligonu za obuku Vazdušno-desantne vojske Belorusije u Brestu, jedna je od 32 vojne discipline na ovogodišnjim Međunarodnim vojnim igrama.

Poslednja etapa takmičenja "Snajperska granica" je pojedinačna. U njoj su se nadmetali parovi snajperista iz različitih zemalja.

Desetar Ivan Obrenović, pripadnik Specijalne brigade Vojske Srbije, osvojio je prvo mesto u konkurenciji mešovitih parova sa kolegom iz Oružanih snaga Uzbekistana. Medalje u toj kategoriji najbolje plasiranim ekipama uručio je Aleksandar Vulin.

Čestitajući srpskoj ekipi uspeh na takmičenju, Aleksandar Vulin je istakao da su pripadnici naših specijalnih jedinica u Belorusiji pokazali "izuzetnu obučenost i izuzetno znanje".

"Sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo osvojili najsjajnije odličje. Vojska Srbije će nastaviti da se oprema, da se obučava, nastaviće da poštuje politiku državnog rukovodstva i predsednika Vučića o vojnoj neutralnosti i baš zahvaljujući tome biće poštovana i cenjena gde god bude bila", rekao je Vulin.

Svečanosti je prisustvovao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Vojne igre se od 3. do 17. avgusta održavaju istovremeno na 21 poligonu u deset zemalja: Rusiji, Azerbejdžanu, Jermeniji, Belorusiji, Indiji, Iranu, Kazahstanu, Kini, Mongoliji i Uzbekistanu. Broj učesnika prelazi 5.000, svrstanih u 223 ekipe koje dolaze iz 39 zemalja iz Evrope, Azije, Afrike, Centralne i Latinske Amerike. 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike