„Srbija uči od ruske i beloruske vojske“

Aleksandar Vulin je nakon sastanka zahvalio beloruskom kolegi na doprinosu u domenu razvoja vojno-tehničke saradnje Belorusije i Srbije.

"Nije bilo ni jedne naše molbe koju vi niste prihvatili i niste ispunili. Remont naših ‘migova’ teče kako je dogovoreno, Srbija ispunjava svoje obaveze u potpunosti i na vreme, kao i Belorusija, kako smo se i dogovorili", ocenio je ministar Vulin, saopšteno je iz ministarstva.

Prema njegovim rečima, trilateralna vežba "Slovensko bratstvo" na kojoj učestvuju specijalne jedinice Belorusije, Ruske Federacije i Republike Srbije, postala je tradicionalna vežba na koju je srpska strana veoma ponosna.

"Mi učimo od beloruske i ruske vojske, imamo šta da naučimo, ali i oni imaju puno da nauče od nas. Imaćemo prilike da se i lično uverimo u to kako su naši ljudi obučeni, opremljeni i kako deluju zajedno", istakao je Vulin.

Razgovaralo se i o proširenju saradnje u oblati vojnog obrazovanja, o obuci naših ABHO jedinica, o mogućnosti za obuku pripadnika za učešće u mirovnim operacijama u Srbiji, a predstavnicima Belorusije ponuđeno je da zajedno nastupamo u mirovnim operecijama pod zastavom UN.

General Ravkov je istakao da je za Belorusiju jačanje međunarodne bezbednosti i saradnje jedan od prioriteta.

"U uslovima trenutnih eskalacija u regionu, mogu da kažem da svo veoma ponosni na odnos koji imamo sa Srbijom i koji traje već 25 godina", rekao je general Ravkov.

Prema njegovim rečima, Belorusija je spremna da u okviru konkursa "Slovenska granica" i "Polarna zvezda" još više doprinese zbližavanju saradnje sa Srbijom.

"Ministarstva odbrane naših zemalja se u potpunosti spremaju za vojne vežbe. Posebno visoku efikasnost istakao bih kada je reč o saradanji u oblasti verifikacije. Odnosi sa našom bratskom Republikom Srbijom su se uvek gradili na zajedničkom razumevanju uz poštovanje", naglasio je general Ravkov.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike