Skup podrške tužiteljkama u Beogradu

Oko 15 časova okupljenima ispred zgrade Vlade Srbije obratio se advokat Čedomir Kokanović, nakon čega su okupljeni građani otišli do zgrade Republičkog javnog tužilaštva. Tamo se okupljenima obratio advokat Ivan Ninić.

Da podsetimo, Bojana Savović je ranije za RTS rekla da premeštaj nije sama tražila. 

"Ja sam rukovodila predistražnim postupkom, održano je više sastanaka, telefonskih razgovora, mejl prepiske. Predmet je kompleksan i sagledavan je sveobuhvatno. Nikada mi niko od šefova, ni u ovom, a ni u jednom drugom predmetu nije uputio ni jednu primedbu na račun brzine postupanja. O premeštaju sam obaveštena nakon hapšenja osumnjičenih, pred kraj radnog vremena. Sutradan je trebalo da saslušavam okrivljene", navodi Savovićeva.

Odluka o premeštanju, tvrde u beogradskom Višem javnom tužilaštvu, nije u vezi sa predmetom i doneta je ranije. Preciziraju da je to deo redovne procedure koja omogućava da se zbog potreba tužilaštva ili ličnog zahteva, tužioci premeštaju iz jednog odeljenja ili tužilaštva u drugo. Istom odlukom je, navode, obuhvaćeno još zamenika javnog tužioca.

 

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike