Šarčević: Uvećane stipendije će biti uplaćene

Mladen Šarčević je, upitan zašto nije počela isplata uvećanih stipendija, rekao da mora da se ispoštuje procedura, ali da će sve što je obećano biti isplaćeno.

"Ako govorite da se sredstva dupliraju, a budžetom nije predviđeno, postoji procedura da se ta sredstva namaknu iz budžetske rezerve. Sektor za učenički i studentski standard Ministarstva prosvete uradio je sve što potrebno i prosledio Ministarstvu finansija. Nakon toga treba da usledi odluka Vlade Srbije", pojasnio je ministar.

Naglasio je da su korisnici stipendija dobili obaveštenje, da treba malo "da se strpe i da će svaki dinar biti retroaktivno isplaćen".

Podseća da je za stipendije planirano 120 miliona dinara, ali da je dodato još 80 miliona dinara.

Kako kaže, od Sretenja do oktobra ima osam meseci i to je period na koji se uvećanje odnosi.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić kaže da joj je drago što se danas dve sedmice tretiraju kao "veliko kašnjenje" i da to govori o finansijskoj disciplini i o tome da se ispunjava obećano.

"Kada naši sportisti osvoje medalju, več na sledećoj sednici Vlade Srbije donesemo zaključak i isplaćujemo nagrade", rekla je Brnabićeva i dodala da je prethodna vlast to isplaćivala sa kašnjenjem od po godinu, pa i dve.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike