Šapić: Da je potrajalo celu noć ponovile bi se poplave iz 2014.

Aleksandar Šapić je na konferenciji za novinare rekao da je prilično zadovoljan jučerašnjim reagovanjem gradskih komunalnih službi.

Naveo je da je 400 ljudi tokom noći bilo na terenu, a vozila "Parking servisa" i "Beograd puta" su izvlačila automobile.

Bujice su nosile kontejnere, a smeće koje je ispadalo je prekrivalo šahtove, pa je gradska čistoća imala mnogo posla. Oni su uspešno položili sinoćnji ispit, rekao je Šapić.

Da je potrajalo cele noći, kaže, imali bismo poplave kao 2014.

"Juče su padavine počele oko 18 časova. Procena je da je u centralnim opštinama palo između 40 i 50 litara kiše po metru kvadratnom. Prosek padavina za jul je dosad bio 30 litara mesečno po metru kvadratnom. Juče je za samo par sati palo prosečno 50 litara, a u nekim mestima kao što je Zemun 128, to se nikada nije desilo, na Novom Beogradu 86, Vračaru 70", rekao je Šapić.

Istakao je da su cevi u Beogradu napravljene za između 20 i 60 litara, a na magistralnim putevima 100 i preko 100. Tamo gde je urađena rekonstrukcija, kao kod Hitne pomoći, sinoć nije bilo problema.

Lokacije koje su sada bile problematične bile su Gandijeva ulica, deo auto-puta kod Arene. Šapić je rekao da će na tim mestima biti postavljeni saobraćajni znaci koji će upozoravati vozače da ako su jake padavine, treba naći alternativan put.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike