Radionice za decu u Sjenici, Tutinu i Novom Pazaru daju odgovore na mnoga pitanja

Cilj radionica je pomognu u učenju jezika i savladavanju gradiva deci povratnika radi što uspešnije reintegracije u lokalnu zajednicu.

Radionice se održavaju vikendom uz poštovanje propisanih protivepidemijskih mera zaštite od korone.

"Naše psihosocijalne radionice daju odgovre na mnoga pitanja koja deci pomažu da unaprede svoje kompetencije, kako životne tako i one koje se tiču škole, običnog života, komunikacije", rekao je Haris Imamović, stručni predavač.

Ismet Suljević, predsednik Muslimanskog humanitarnog društva Merhamet Sandžak u Novom Pazaru kaže da je planirano 900 radionica da se uradi u toku dve godine, u 2020. i 2021. do decembra.

"Kroz radionice je prošlo oko 1.500 dece. Svakog meseca imamo povećanje brojke što znači da ih ima puno onih  koji nisu informisani, pogotovu porodice sa ruralnog podrčija", rekao je Suljević.

Projekat Reintegracija pruža višestruku korist kroz programe zapošljavanja mladih predavača i samozapošljavanja povratnika iz inostranstva.

Fevzija Murić, član Gradskog veća Novog Pazara rekao je da ima 45 grantova za samozapošljavanje, 3.000 evra po grantu, a u toku je drugi javni poziv za još 45 korisnika, što je ukupno 90 grantova – 270.000 evra.

Ukupna vrednost projekta Reintegracija iznosi 1.200.000 evra.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар