Protest u Kosovskoj Mitrovici, upozoreno na nestašicu lekova

Na mirnom protestu protiv prištinskih taksi, ispred sedišta Euleksa, okupili su se predstavnici Udruženja penzionera opština sa severa Kosova i Metohije.

"Želim da probudim savest Evrope, pa i da na neki način, pozovem i kolege penzionere cele Evrope da se stave u našu situaciju i da vide da nam je sada najteže", kaže Miroslav Jasnić iz Udruženja penzionera Leposavića.

Dodaje da očekuje i njihovu svoju solidarnost i pomoć kako bi penzioneri na severu Kosova bili dostojni svojih penzionerskih godina.

"Oni, koji su gradili Kosovo i Metohiju zaslužuju, kako kažu, dostojanstven život, bez nestašica kakve su ovih dana u apotekama", ističe Jasnić.

Direktorka apoteke u Kosovskoj Mitrovici Ljiljana Delibašić upozorava da nedostaju gotovo sve grupe lekova.

"Što se tiče lekova koje nedostaju, to su, mogu slobodno reći nedostaju skoro sve grupe počev od antibiotika, analgetika, lekova u terapiji hipertenzije, terapiji dijabetesa itd. Nedostaje bukvalno sve", navodi Delibašićeva.

Kako privatne apoteke ne primaju recepte, građanima preostaje da po lekove idu do Raške.

Zbog uvedenih taksi, invalidska i toalenta kolica, kao i antidekubitni jastuci, donacija za Centar za baznu rehabilitaciju dece i mladih sa invaliditetom u Kosovskoj Mitrovici, još uvek su u Beogradu.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike