Priveden muškarac koji je ušao u školu i pitao devojčice da ih vodi u restoran

Sve je počelo kada su učenice incident prijavile roditeljima, koji su odmah otišli u školu, gde su sa direktorkom pogledali snimak sa sigurnosne kamere i obavestili policiju.

"Čovek je ušao u školu kada nije bilo obezbeđenja, ali i da je bilo obezbeđenje, ni na koji način nije pokazivao da je to neki agresivan čovek", kaže direktorka Vesna Radovanović, Penevski, direktorka OŠ " Ujedinjene nacije".

U školi kažu da se čovek tamo zadržao oko pola sata. U tom trenutku, školski policajac je obilazio drugu školu. Čovek koji radi kao obezbeđenje došao je oko podneva, ali niko nije posumnjao da se nešto loše događa.

Situacija je kulminirala kada je danas u medije dospela prepiska iz vajber grupe u kojoj su roditelji đaka, gde je opisan incident i izgled čoveka. Jedan od roditelja napisao je da ga je sreo u frizerskom salonu, gde je uznemiravao ljude, pa su ga izbacili. 

"Ono što ćemo mi preduzeti je zapravo da pokušamo da povećamo bezbednost glavnog ulaza, da zaključavamo školu, da u saradnji sa savetom roditelja vidimo način kako možemo da kontrolišemo ulaz roditelja", kaže direktorka.

Iz Ministarstva kažu da svaka škola donosi svoj pravilnik o zaštiti učenika i zaposlenih, ali smatraju da đačka dežurstva nisu primerena.

"Apelujem ovim putem na škole da promene pravilnike u toj oblasti da učenici ne budu prvi koji su tu. Postoje drugi nastavnici, drugo osoblje u školi koje bi trebalo da bude na ulaznim vratima ustanove", kaže Milan Pašić, pomoćnik ministra prosvete.

Ovo je drugi put za poslednja dva meseca da su nepoznate osobe ušle u škole i da su deca bila u opasnosti. Oba puta, sve se završilo bez većih posledica. Srećom.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike