Preminuo Dragan Tomić, nekadašnji predsednik Narodne skupštine

Dragan Tomić je rođen 1936. godine u Prištini, a školovao se u Beogradu gde je i završio Tehnološko-metalurški fakultet.

Karijeru je gradio u "Rekordu" gde je došao do mesta generalnog direktora. Posle "Rekorda" zaposlio se u "Jugopetrolu" na mestu generalnog direktora. Biran je za predsednika Saveza inženjera i tehničara Jugoslavije.

Sa mesta šefa poslaničke grupe SPS-a izabran je 1994. godine za predsednika Narodne skupštine i na tom mestu ostao do oktobarskih promena 2000. godine.

Bio je na mestu vršioca dužnosti predsednika Republike Srbije od 23. jula 1997. godine do 29. decembra 1997. godine.

Telegram saučešća povodom smrti Dragana Tomića uputio je predsednik Aleksandar Vučić.

"Sa tugom sam primio vest o smrti Dragana Tomića, nekadašnjeg predsednika Narodne skupštine Republike Srbije i jednog od osnivača Socijalističke partije Srbije. Vrstan inženjer i rukovodilac koji je karijeru započeo u privredi, preuzeo je odgovorne političke dužnosti u izuzetno teškim i izazovnim vremenima za Srbiju", poručio je Vučić.

I predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izrazio je saučešće Tomićevoj porodici.

"Izuzetno me je pogodila vest da nas je napustio Dragan Tomić, jedan od osnivača Socijalističke partije Srbije i nekadašnji predsednik Narodne skupštine, moj prijatelj, jedan od ljudi koji su ostavili veliki trag u privrednom i političkom životu današnje Srbije", naveo je Dačić u saopštenju povodom Tomićeve smrti. 

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike