Predstavljena RTS Planeta

Na multimedijskoj internet platformi RTS-a omogućeno je uživo praćenje 11 televizijskih –RTS 1, RTS 2, RTS 3, RTS HD, RTS Svet, RTS Život, RTS Drama, RTS Kolo, RTS Muzika, RTS Trezor i RTS Poletarac, i četiri radijska kanala – Radio Beograd 1, Radio Beograd 2, Radio Beograd 3 i Radio Beograd 202, Medijskog javnog servisa Radio-televizije Srbije.

Za odloženo gledanje i slušanje dostupna je "catch up" usluga od 72 sata. Korisnicima su na raspolaganju i usluge Video na zahtev i Audio na zahtev (mogućnost praćenja TV i radijskih emisija u okviru Videoteke i Slušaonice), kao i mogućnost pregleda pojedinačnih priča iz dopisničke mreže RTS-a u okviru celine Moj grad.

Takođe, na multimedijskoj platformi RTS Planeta dostupna su i muzička izdanja PGP RTS-a. Jedna od funkcionalnosti, pored odloženog gledanja i slušanja, je i mogućnost istovremenog praćenja četiri TV i radijska kanala.

Moderator događaja i prezenter platforme bio je Zoran Stanojević, novinar i urednik RTS-a, a prisutnima se obratila pomoćnica izvršnog direktora Sektora za razvoj i nove poslove RTS-a, doc. Dr Tatjana Ćitić.

"Posebnu pažnju bih posvetila tematskim programima RTS-a, specijalizovanim programima, koji su dostupni na svakom mestu, u svakom trenutku. Naravno, pored tematskih programa, tu je i oko 5.000 video-materijala i audio-materijala, kao i fonograma, koji su u ovom trenutku dostupni na platformi. Bavili smo se, recimo, emisijama RTS-a koje su godinama unazad dobijale vrhunska priznanja iz ove oblasti. Pored toga, skrenula bih pažnju na emisije na znakovnom jeziku, takođe, na emisije za nacionalne manjine i na jezicima nacionalnih manjina, koje smo pronašli u našem programskom arhivu", rekla je Tatjana Ćitić.

Pomoćnica direktora Radio Beograda i koordinatorka RTS Planete za Radio, Milica Kuburović, dodala je da se "na servis svakodnevno unose sadržaji nastali pre više decenija, pa korisnici mogu da očekuju da čuju i audio-materijale, koje Radio Beograd čuva od druge polovine 19. veka".

RTS Planeta je dostupna svim korisnicima interneta širom sveta. U ovom trenutku, pristup sadržajima je moguć preko desktop računara, tableta i pametnih telefona. Za RTS Planetu na mobilnim uređajima korisnik mora preuzeti RTS Planeta aplikaciju (za Android ili IOS), osigurati pristup internetu i ispravan rad prijemnog uređaja.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike