Posao za 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta

Srpska medicina dobila je injekciju znanja, entuzijazma, posvećenosti… najbolji diplomaci medicinskih fakulteta, njih 100, dobiće posao.

Vukan Ivanović iz Zvečana dolazi sa Medicinskog fakulteta u Beogradu, Kristina Janković, sa Univerziteta u Nišu, studirali u dva grada, a imaju nešto zajedničko – prosečna ocena, tokom studija bila im je 10.

Sa malo manjim prosekom, prate ih njihove kolege sa Univerziteta medicinskih nauka u Kragujevcu i Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici – Željko Ivošević i Emir Mehmeti sa prosečnim ocenama – 9,89 i 9,73.

O tome gde vide sebe u budućnosti, razgovarali su sa ministrom zdravlja. Osim posla, dobiće specijalizaciju i doktorske studije.

"Želja svih nas je da međusobno sarađujemo, da radimo u Srbiji i da zdravstvo u Srbiji podignemo na još viši nivo", navodi Željko Ivošević.

Pojačanje stiže u 20 zdravstvenih ustanova širom Srbije.

"Znači mnogo, ne samo zbog zdravstvenog sistema, znači zbog svih građana Srbije, jer ovo su naša najbolja deca, oni su neko ko treba da bude naša budućnost, ko treba da leči nas. Smatram da je neophodno da uložimo u njih, da su oni to zaslužili i do sada smo preko 400 lekara na ovaj način zaposlili, preko 700 sestara. Ukupno od 2014. od kada sam ministar zaposlili smo preko 25.000 zdravstvenih radnika", navodi dr Zlatibor Lončar, ministar zdravlja.

A svi oni imaju gotovo iste ciljeve – da mlade generacije lekara međusobno sarađuje, da stvaraju neke nove kontakte i neke zdrave odnose na kojima će zdravstvo počivati.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike