Porodica Vuković sa desetoro dece dobila novu kuću na KiM

Orden je uručio episkop Raško-prizrenski Teodosije, koji je osveštao novi dom 12-člane porodice Vuković.

"Ana je zaista primer požrtvovanosti i nesebičnosti. Danas smo došli u njihov prelepi dom, u novu kuću koja je napravljena sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije. Danas smo došli u jedan topao dom ispunjen decom, ljubavlju, žagorom i oni su zaista danas najbogatiji. Imati decu, živeti u takvoj ljubavi toliko doprineti svojoj crkvi, narodu i državi to je pravo bogatstvo", rekao je vladika.

Dodao je da bi želeo da Ana Vuković zaista bude primer mnogim majkama da žive tako što će sebe davati deci svojoj, rađajući decu i tako najviše pružiti svojoj zemlji, crkvi i svom narodu.

Porodici Vuković kuću je započela Eparhija raško-prizrenska a završila Kancelarija za KiM.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković uručio je Vukovićima ključeve nove kuće i rekao da je ispunjeno obećanje dato porodici i najavio da će pomoć biti nastavljena i u budućnosti.

"Danas smo u pobožnom domu porodice Vuković jer smo ispunili obećanje koje smo dali. Prošli put smo posetili ovu porodicu dok kuća još uvek nije bila gotova, sada, kada je završena došli smo da posetimo oca, majku Anu i njihovo divnih desetoro dece. Ana je dobila orden Eparhije za svoj trud i ljubav koju je uložila, s obzirom na to da je rodila desetoro dece, čime je postala simbol srpske majke", poručio je Petković.

On je naveo da su Kancelarija za Kosovo i Metohiju i sam predsednik Aleksandar Vučić, koji zna za ovaj divan primer, pomogli ovu čestitu porodicu, i da je izdvojeno skoro sedam miliona dinara da se kuća završi.

"Zajedno sa Eparhijom pomagaćemo ovoj porodici i u budućnosti. I ranije sam rekao, dok su sva dečica, koja su jedna drugom do uveta, bila tu, gledajući porodicu Vuković i njihovo desetoro dece, znamo za šta se borimo. Borimo se za naše Kosovo i Metohiju, za našu dečicu i njihovu budućnost na prostoru Kosova i Metohije", rekao je Petković.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар