Poplava obustavila parničenja u Prvom osnovnom sudu u Beogradu

Rad suda je onemogućen, suđenja se ne održavaju, jer je iz bezbednosnih razloga isključena struja. Kako kažu za Tanjug iz suda, predmeti nisu oštećeni, niti uništeni.

Sud će ponovo početi sa radom nakon što se u potpunosti osuše poplavljene prostorije i sanira nastala šteta, mada u sudu ne mogu da prognoziraju kada će to biti. Tada će biće poznato i da li postoje oštećenja i u kojom obimu na električnoj računarskoj opremi i mreži, kao i serveru suda.

Trenutno se radi na sušenju prostorija u koje je prodrla kišna kanalizacija. 

Uprava suda je zbog toga privremeno organizovala posao koji se tiče neodložnih i oročenih radnji sa drugih sudskih adresa i osnovnih sudova, a tiču se predaje pismena, ekspedovanja odluka, međunarodne overe dokumenata Apostil, izdavanja uverenja iz nadležnosti osnovnog suda.

Ročišta koja su zakazana od 24. juna do daljnjeg, za sada izvesno do 21.jula, ne održavaju se pred ovim sudom, a stranke će biti blagovremeno obaveštene pisanim putem o novim terminima zakazanih ročišta, rekla je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

"Sudije i sudsko osoblje iz građanske i izvršne materije, dolaze redovno na posao i preduzimaju sve radnje na predmetima u skladu sa novonastalim uslovima za rad. Takođe je organizovan i popodnevni rad u zgradi Prvog osnovnog suda na adresi Zorana Đinđića broj 104, odakle se ekspeduju i razvode odluke, zavode novi predmeti, pismeni podnesci stranka i preduzimaju sve ostale radnje na predmetima", napomenula je Stankovićeva.

Takođe, izdavanje uverenja iz nadležnosti osnovnog suda građani mogu zahtevati pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu i Trećim osnovnim sudom u Beogradu.

Uverenja o lišenju poslovne sposobnosti ne mogu izdavati do ponovnog uspostavljanja rada suda, naglasila je Stankovićeva.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike