Pomozimo Lazaru da ode na operaciju Tursku

Majka Sanja Živanović ističe da se Lazar lavovski bori s bolešću za jednog četrnaestogodišnjaka i da je morao rano da sazri.

"On ne živi onako kako žive njegovi vršnjaci. On je košarkaški teren morao da zameni Institutom za onkologiju i radiologiju Srbije, da ide na izuzetno teške terapije. Bilo je tu i boljih i lošijih dana, kada je ležao u krevetu i imao temperaturu i nije mogao da ode na terapije", objašnjava majka. 

Dodaje da je Lazaru tumor prouzrokovao slabost desne strane i da on ne može da piše, a zbog bolesti imuniteta ne može da ide svakodnevno u školu, a ni da se druži sa svojim drugarima.

"Najvažnije za Lazara je da sada odemo u inostranstvo pošto su sve opcije lečenja u našoj zemlji iscrpljene. On je sada u ciklusima hemioterapije, ali one nažalost nisu dale rezultate", ističe Sanja.

Ukazuje i da su prinuđeni da Lazara vode u inostranstvo i da su četiri klinike ponudile plan lečenja.

"U ovom trenutku se svim snagama borimo da prikupimo novčana sredstva koja su nažalost za jednu prosečnu porodicu u Srbiji potpuno nedostižna. Potrebno je 95 miliona dinara i mi bismo već krajem januara, prve nedelje februara morali da budemo na jednoj klinici u Turskoj", navodi majka.

Moli sve ljude dobre volje da putem Fondacije "Budi human" pomognu Lazaru da ode na lečenje.

Za pomoć Lazaru potrebno je poslati SMS 1418 na broj 3030.

Takođe, sredstva se mogu uplatiti i na dinarski i tekući račun. 

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike