Pojačana kontrola vožnje pod dejstvom alkohola i droge, kazne su ogromne

Saobraćajna policija juče je zadržala 38-godišnjeg vozača "folksvagena", koji je sa 1,93 promila alkohola u krvi i pod dejstvom kokaina, izazvao saobraćajni udes na Gazeli u Beogradu.

Kada je reč o nasilničkoj vožnji, 19 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, dok je jedan vozač isključen iz saobraćaja zbog više prolazaka na crveno svetlo semafora u periodu manjem od10 minuta.

Najveći broj vozača isključen je iz saobraćaja zbog nasilničke vožnje u Novom Sadu, ukupno sedam, u Šapcu su isključena tri vozača, dok su u Beogradu, Smederevu i Sremskoj Mitrovici iz saobraćaja isključena po dva vozača.

"Napominjem da saobraćajna policija sprovodi akcije pojačane kontrole koje ćemo sprovoditi i u nardenom periodu i još jednom apelujemo da svi poštuju brzinu i da koriste sigurnosne pojaseve i na prednjem i zadnjem sedištu", ističe Aleksandar Radenković iz MUP-a Srbije.

Kada je reč o upravljanju vozilom pod dejstvom psihoaktiivnih supstanci, 16 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom kanabisa, dok je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom amfetamina iz saobraćaja isključeno šest, a pod dejstvom opijata četiri vozača.

Trećina vozača koji su isključeni iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci mlađi su od 24 godine. Više destina vozača bilo je pozitivno na alkohol.

"Ukoliko skrivite saobraćajnu nesreću pod dejstvom alkohola platićete svu štetu nastalu udesom, a ona se često meri milionima dinara", naglašava Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Najveći broj vozača isključen je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci u Beogradu, ukupno 12, dok su u Kruševcu i Čačku isključena po četiri vozača, a u Vranju i Pančevu po dva vozača.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар