Po 10.000 dinara i za zaposlene u sistemu socijalne zaštite

Darija Kisić je za Tanjug istakla da je ministarstvo iniciralo predlog, a da je Vlada Srbije danas usvojila takav zaključak.

Podsetila je da zaposleni u ustanovama socijalne zaštite više od osam meseci ulažu maksimalne napore da spreče da virus uđe među korisnike ustanova, ali i da na vreme otkriju infekciju i spreče dalje širenje ukoliko do toga dođe.

Korisnici tih ustanova su, kako kaže, u najvećem riziku za nastanak različitih komplikacija ukoliko do infekcije dođe.

"Upravo kao podrška svim zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite, ministarstvo je iniciralo predlog da se svim zaposlenima u ovim ustanovama isplati jednokratna novčana nadoknada u iznosu od 10.000 dinara, a na sednici Vlade Srbije je usvojen zaključak za takvu vrstu materijalne naknade", rekla je Kisićeva.

Kako je objasnila, reč je o zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite, koji su finansirani iz budžeta Srbije i koji rade u sistemu kovida.

"Na ovaj način smo želeli da im uputimo podršku i da im se zahvalimo na trudu koji ulažu i koji će ulagati u narednom vremenskom periodu", podvukla je Kisićeva.

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će sutra biti uplaćeno po 10.000 dinara na ime jednokratne novčane podrške zaposlenima u zdravstvu.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar