Plandište briše BB iz adresara

Ukupno 33 do sada bezimene ulice u opštini Plandište, sada su dobile nazive, a uskoro će i svakoj kući biti dodeljeni brojevi.

Većina ulica dobila je nazive po već postojećim ulicama u čijem se produžetku nalaze. Ostalim sokacima i zaseocima su dodeljena imena, već ustaljena u narodu – Senokos, Pumpa DTD, Pesak, Čauš, Naftaški put, Kapetanovo.

"Mogu da kažem da smo jedna od tridesetak opština koja su uspele, bukvalno za četiri meseca, da odradimo sve ono što je bilo potrebno. Nije bilo jednostavno s obzirom na to da smo mi multinacionalna sredina, pa smo morali da uzmemo u obzir i mišljenja saveta nacionalnih manjina – da li se oni slažu ili ne sa nazivima tih ulica", navodi Jovan Repac, predsednik Opštine Plandište.

Nova adresa Plandištance neće koštati ništa.

"Građani opštine Plandište ne treba da se plaše da će ih posebno koštati promena naziva ulica i dodeljivanje kućnih brojeva zato što će oni svoja dokumenta menjati onda kada budu isticali i tada će oni jednostavno sa tim dokumentima dobijenim od Republičkog geodetskog saveza otići u policijsku upravu i tamo promeniti svoje dokumente", ukazuje Zoltan Kovač, sekretar Skupštine opštine Plandište.

Zahvaljujući ovoj uredbi, najmanje selo u Banatu – Laudonovac, u kom živi svega devetoro meštana, prvi put je dobilo zvanična imena svih ulica – Ritska, Margitska i Šulhov.

Iako u Pladištu, kažu nadležni, ovaj posao nije bilo suviše komplikovano obaviti, jer u celoj opštini ima svega 175 ulica, ipak je za pohvalu što su Plandištanci prvi ispunili ovu zakonsku regulativu.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike