Pirotski srednjoškolci praktičnu nastavu učiće u kompaniji „Tigar tajers“

Tek su druga godina srednje škole, a uskoro će početi da rade i zarađuju. Petnaest učenika smera mehatroničar Tehničke škole iz Pirota uskoro će praksu pohađati u kompaniji "Tigar tajers". Rad će im biti plaćen, a moći će da se upoznaju sa najsavremenijom opremom.

"Mene je oduvek zanimala robotika, pneumatika, elektronika… Mislim da je to budućnost i želeo bih time da se bavim kasnije kada završim fakultet ili školu", kaže Veljko Živković, učenik Tehničke škole.

Tea Živković, učenica Tehničke škole, smatra da će u "Tigru" da nauče mnogo više nego u školi, jer imaju opremljenije mašine i tamo imaju iskusne radnike od kojih mogu mnogo da nauče.

U drugoj godini učenici će imati nastavu u "Tigrovom" edukacionom centru. Tokom treće u proizvodnim halama proučavaće rad industrijskih mašina.

"Već u četvrtoj godini godini oni će učestvovati u otklanjanju kvarova. Sve će to njima dati jedno veliko praktično iskustvo koje će im omogućiti lako zapošljavanje i studiranje bilo kog tehničkog fakulteta", navodi Milan Božić, direktor Tehničke škole.

"Tigar tajers", kao najveći poslodavac u Pirotu, obezbedio je iskusne instruktore koji će raditi sa učenicima.

"Ova saradnja će omogućiti našim zaposlenima, našim inženjerima da učestvuju u oblikovanju nastavnog programa u školama, da razmenjuju tehnička znanja i iskustva i da zajedno pripremaju kvalitetne kadrove za našu budućnost", ističe Zoran Kostić, direktor sektora "Tigar tajer".

Ministarstvo prosvete će ove godine u opremanje Tehničke škole uložiti dodatnih 30 miliona dinara. Savremena nastava i dualno obrazovanje najbolja su investicija u budućnost učenika.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар