Pehar i medalje za studentski onlajn trojac iz Srbije

Dijana, Kristina i Milan su pobednički trojac. Stručna oblast su im informacione tehnologije. U pripremi za takmičenje pomogli su im i studenti Građevinskog fakulteta i FON-a koji su se nadmetali prethodnih godina.

Dijana Heger posebno izdvaja njihov timski rad koji je došao do izražaja, jer nisu podelili među sobom neka posebna zaduženja.

"Takmičenje, pošto je bilo onlajn zahtevalo je posebnu dozu prilagođavanja. Srećom, mi smo na našem fakultetu imali organizovanu onlajne nastavu, tako da je samo privikavanje bilo lakše", objašnjava Milan Milićević.

A sada treba da polože još jedan zadatak.

"Ono što je nama izuzetno drago jeste što ćemo sledeće godine imati mogućnost da ugostimo timove u Srbiji i kojima ćemo moći da prenesemo naše iskustvo i znanje", najavljuje Kristina Simonović.

Ekipa je formirana od najboljih studenata koji žele da na takmičenjima testiraju znanje.

Goran Avlijaš ističe da takve aktivnosti doprinose da se oni umreže sa svojim vršnjacima ne samo na nacionalnom već i na međunarodnom nivou, da razmene dobre prakse, da se upoznaju sa savremenim metodologijama iz upravljanja projeketima koje su danas izuzeno važne.

Sve će im to, kažu na univerzitetu, omogućiti bolji položaj na tržištu rada.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike