Patrijarh Porfirije otputovao u SAD – na Savindan služi liturgiju u Njujorku

Planirano je da patrijarh od 24. do 28. januara poseti parohije i Crkveno-školsku opštinu Svetog Save u Njujorku, gde će se na licu mesta upoznati sa obnovom Saborne crkve Svetog Save u koja je izgorela u požaru na Vaskrs 2016. godine, saopštila je SPC.

Patrijarh će u Njujorku na Savindan, 27. januara služiti svetu liturgiju, a zatim će prisustvovati svečanoj proslavi Svetog Save, patrona tamošnjih pravoslavnih Srba.

Tokom boravka u Njujorku, održaće više sastanaka u vezi sa obnovom bogoslužbenog života pravoslavnih Srba u Njujorku, kao i sa obnovom Saborne crkve Svetog Save.

U drugom delu posete, od 29. januara do 4. februara, patrijarh Porfirije posetiće Pravoslavni bogoslovski fakultet Svetog Save u Libertivilu kod Čikaga, gde će održati više sastanaka sa dekanom, upravom, nastavnicima i studentima jedine visokoškolske ustanove SPC na severnoameričkom kontinentu.

Prisustvovaće i svečanoj proslavi Svetog Save u organizaciji nastavnika i studenata tog fakulteta.

Planiran je i susret patrijarha sa nadležnim episkopima SPC na prostoru severne, srednje i južne Amerike u manastiru Novoj Gračanici na Trećem jezeru.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike