Ove nedelje stiže 10 miliona maski iz Kine, ne pravite zalihe namirnica ima dovoljno

Gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a, ministar Rasim Ljajić je rekao da je nabavka maski globalni problem, ali da će ove nedelje u Srbiju stići deset miliona maski iz Kine.

"To nije samo najtraženija roba u Srbiji nego i u svetu, u Americi je cena jedne maske sedam dolara, i ako je za utehu to je globalni problem", rekao je Ljajić.  

Prema njegovim rečima, problem je nastao kada je Kina obustavila proizvodnju, ali i potom i Turska kao drugi proizvođač zabranila izvoz. 

"Mi očekujemo ove nedelje tu isporuku iz Kine 10 miliona maski, dobra stvar takođe, što su mnogi domaći proizvođači krenuli sa proizvodnjom i ne samo u humanitarne svrhe već i komercijalne maske oni prodaju", rekao je Ljajić. 

Rekao je da namirnica ima dovoljno i da građani ne prave zalihe i redove.

Ukazuje da će zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa sigurno dolaziti do usporenih isporuka južnog voća i kafe zbog transporta, ali da ne očekuje nestašice. 

Sve države su zatvorile granice ali nijedna država nije zatorila transport, ja ne očekijem da će doći do nestašica, očekujem da će doći do usporenog snabdevanja i da će cene biti veće nego što su bile", rekao je Ljajić.

 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike