Osnovci prave učionice po svojoj meri – za donatore su osmislili maštovite nagrade

Direktorka Republičkog sekretarijata za javne politike Vlade Srbije Bojana Tošić rekla je da je projekat "Učionica koju želim" veoma zanimljiv i da su ga sproveli u saradnji sa Ministarstvom prosvete.

Objasnila je da su deca sama osmislila kakvu učionicu žele, glasali su za najbolje ideje i uz pomoć učiteljice su sproveli mali biznis plan i tražili su ponude za razne usluge kako bi dobili učionicu kakvu žele.

"Ideja je jako zanimljiva i jako je velika zainteresovanost svih učesnika za realizaciju ovih projekata, pogotovu učiteljica i same dečice. Radujemo se svi rezultatima koji će biti", kazala je Tošićeva tokom gostovanja u Jutarnjem programu.

Pozvala je sve da na platformi ucionica.donacije.rs pogledaju šta su deca osmislila i pruže im podršku da ostvare svoju ideju.

Deca su, navela je Bojana Tošić, jako maštovita i veoma zainteresovana za svoje učionice. Osmislili su i nagrade za svoje donatore.

"To su kreativne, maštovite nagrade koje idu u raznim rasponima u visini donacije koje budu dobili za realizaciju svoje ideje kako bi dobili učionicu koju žele", kazala je Bojana Tošić.

Pilot projekat je sproveden u deset osnovnih škola u Beogradu. Pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić je naveo da je projekat u skladu sa ključnim međupredmetnim kompetencijama u našem obrazovanju.

"Učenicima je značajno da imaju priliku, što je retkost u školama osim izbornih predmeta, da ih neko pita, da neko oslušne šta oni žele, da aktivno učestvuju u celokupnom procesu od početka realizacije do kraja", kazao je Pašić.

Dodao je da se donatori polako javljaju i da se među prvima javljaju roditelji, bake i deke, a da se nadaju da će se od septembra uključiti veći broj škola.

Celo gostovanje Bojane Tošić i Milana Pašića u Jutarnjem programu pogledajte u video-snimku na početku teksta. 

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар