Optužbe Marinike Tepić i odgovor Dragana Markovića Palme i Zorane Mihajlović

Na konferenciji za novinare u sedištu SSP-a je emitovan i snimak navodnog svedočenja muškarca čiji je identitet zaštićen i lik zamagljen, a koji tvrdi da je upućen u te slučajeve.

Marinika Tepić je rekla da je to razlog da tužilaštvo reaguje, a da vlada padne, jer je, kako kaže, Marković deo vladajuće većine.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković odbacio je optužbe Marinike Tepić o podvođenju žena u Jagodini, ističući da je reč o "najgnusnijim lažima koje je ikada čuo".

Kako je naveo u saopštenju, jedino tačno što je rekla je to da će neko zbog svega morati u zatvor.

On će već sutra, kako navodi, otići u Tužilaštvo, ali dodaje da će to morati da uradi i Marinika Tepić kako bi dokazala svoje tvrdnje.

Očekuje da se u Tužilaštvu pojavi i muškarac čije je svedocenje u video snimku prikazano na današnjoj konferenciji Marinike Tepić. "Ako neko govori istinu, taj se ne krije", dodao je Marković.

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović kaže da je sramotno i strašno ako je Marinika Tepić znala za slučajeve zlostavljanja i podvođenja devojaka, a da je o tome je ćutala.

Prvi put čujem za slučajeve koje Marinika navodi, ali pozivam je još jednom da ako zna za to, neka prijavi nadležnim institucijama, umesto što tako osetljivu temu, kako kaže, koristi za politikanstvo i skupljanje poena. Ona je istakla da je to nedopustivo i pogrešno, dodavši da se postavlja i pitanje Tepićkinog saučesništva.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар