Ombudsman: Kontrola bolnice u Šapcu i Ministarstva zdravlja zbog smrti bebe

Otac bebe ja na društvenim mrežama izrazio sumnju da je do smrti deteta došlo zbog propusta lekara, a mediji su preneli najavu ministarke zdravlja da će 16. januara 2023. godine biti sproveden hitan vanredni inspekcijski nadzor celog slučaja, navodi se u saopštenju Zaštitnika građana.

Iz šabačke bolnice ukazali su, kako se navodi u saopštenju, da je već formirana komisija koja će izvršiti unutrašnju proveru kvaliteta stručnog rada, 

Zaštitnik građana zatražio je od Ministarstva zdravlja da najkasnije u roku od 15 dana od dana prijema ovog akta, obavesti Zaštitnika građana o svim činjenicama i okolnostima bitnim za donošenje stava o ovom slučaju a naročito da dostavi podatke o rezultatima vanrednog inspekcijskog nadzora nad radom Opšte bolnice "Dr Laza K. Lazarević" u Šapcu koji je najavljen.

"Takođe, potrebno je da Opšta bolnica "Dr Laza K. Lazarević" u Šapcu najkasnije u roku od 15 dana od dana prijema ovog akta, dostavi podatke o izvršenoj unutrašnjoj proveri kvaliteta stručnog rada", saopštio je Zaštitnik građana.

Pored toga, Zaštitnik građana je zatražio od bolnice i od Ministarstva zdravlja da ga obaveste na koji način se prati i analizira zadovoljstvo pacijenata u porodilištu u Šapcu i da li porodilje imaju mogućnost da ocene zadovoljstvo odnosom medicinskog osoblja prema njima i na koji način.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike