Novi problemi za Maju i njeno petoro dece, ako ne plate dug za struju završiće na ulici

Dug preko 130.000 dinara napravili su prethodni stanari, ali ona mora da pronađe način da ga plati ili će sa decom završiti na ulici.

"Ne postoji drugi način, nemamo gde da odemo, niko neće da primi majku sa petoro dece i to je neminovno tako", kaže Maja Kolarski.

Iako se nedavno zaposlila, uz sve napore koje čini, ne može da osmisli računicu kako bi osim za osnovne potrebe dece, ostalo novca da se izmiri i deo ovog duga.

"To je običan minimalac. I dalje spremam kuće, stanove i sve ostalo, što mi se pruži prilika. Idemo prodajemo narukvice, pravimo sami narukvice, prodajemo po kafićima uveče i od toga dopunjujemo budžet koji je mali", dodaje Maja.

U svakodnevnoj borbi za opstanak, Maja se suočava i sa zdravstvenim problemima koji su posledica kancera dojke koji je operisala, ali uprkos tome ne odbija teške fizičke poslove.

"Hormonska terapija teško mi pada, čas sam naduvana, čas sam puna vode i tečnosti, ne mogu da ustanem, imam problema sa kičmom, kostima i još uvek nisam otišla da obavim lekarske preglede zato što nemam vremena", navodi Maja.

Jednom u tri meseca Maja dobija vaučer za kupovinu hrane od organizacije "Srbi za Srbe" i to je gotovo sva pomoć koju je dobila. Više je, kaže, onih koji je osuđuju, jer je rodila toliko dece, a nema novca da im priušti bezbrižan život.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар