Novi načelnik Vojne akademije pukovnik Srđan Blagojević

"Danas prisustvujemo primopredaji dužnosti što je mnogo više od forme. Današnje vreme ukazuje da se sve ono što znamo o ratovanju, sve ono što znamo o vojnim veštinama i vojsci uopšte menja i da će nova znanja, nove veštine i nauka biti najbolji štit i mač u narednom periodu – istakao je ministar odbrane Nebojša Stefanović na primopredaji dužnosti načelnika Vojne akademije.

On je zahvalio pukovniku Aci Ranđeloviću na njegovom velikom radu tokom obavljanja dužnosti načelnika Vojne akademije i čestitao novom načelniku Srđanu Blagojeviću.

Stefanović je podsetio da je na Vojnoj akademiji veliki Jovan Mišković bio predavač Živojinu Mišiću, Radomiru Putniku, Petru Bojoviću i Stepi Stepanoviću i da je bio  gorostas napretka Srpske vojske i njene modernizacije.

"Moramo da budemo ti koji vode napred, koji faktički novim znanjem i veštinama naoružavaju našu vojsku. Samo tako će naša vojska biti efikasna, spremna da brani otadžbinu u svakom trenutku i da pokažemo koliko ta uniforma koju nosite na sebi i znamenja Srbije znače i za srpski narod i za vas lično" – istakao je ministar.

Stefanović je profesorima Vojne akademije zahvalio na na velikom trudu.

Poručio je kadetima da neguju ljubav prema svojoj otadžbini.

 

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар