Nova pravila na tehničkim pregledima, vozila sa manjim oštećenjima neće se proglašavati neispravnim

Ogrebotine ili manja ulegnuća na šasiji, nedostatak bočne lajsne, nedostatak kapica na ventilima pneumatika, naprslina stakla na svetlosnim grupama, nedostatak tečnosti za pranje vetrobrana, različite boje presvlaka za sedišta i slično nisu razlog da se vozilo oceni kao neispravno, poručio je Arsov.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova će poslati još jednu instrukciju svim privrednim društvima ovlašćenim da vrše tehnički pregled vozila, u cilju otklanjanja eventualnih nedoumica kontrolora tehničkog pregleda", rekao je načelnik Uprave saobraćajne policije.

Ukazao je, ukoliko su neispravni uređaji i oprema, vozilo ne može biti ocenjeno kao ispravno, već se vlasniku daje rok da otkloni neispravnost.

Načelnik Uprave saobraćajne policije je ocenio da "ne postoji opravdan razlog da se na tehnički pregled čeka u dužem vremenskom intervalu" na šta se sada žale vozači.

Kako je naveo, u Srbiji postoji više od 1.200 pravnih lica ovlašćenih za tehnički pregled vozila, a na jednoj liniji tehničkog pregleda se u toku dana može pregledati i više od deset vozila.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар