Nova godina u Srbiji dočekana uz koncerte i vatromete

Građani Beograda i turisti, kojih u srpskoj prestonici ove godine ima u velikom broju, dočekali su Novu godinu u restoranima i prestoničkim klubovima, a najviše ljudi okupilo se na Trgu Nikole Pašića,

ispred Doma Narodne Skupštine.Uz vatromet, trubače i dobru muziku, građani su u dobrom raspoloženju ušli u 2016. godinu.Doček je počeo nešto posle 20 sati koncertom Tropiko benda, atmosferu je, na temperaturi ispod nule, zagrejao Stiven Sigal, a u Novu godinu Beograđani su ušli sa Lepom Brenom.

Vatromet se mogao videti i iznad Savamale kao simbolican gest sa gradilišta „Beograda na vodi“.Prethodno je sa bine ispred Doma Narode skupštine upućena čestitka i prijateljima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Srbi na Kosovu Novu godinu dočekali uglavnom u domovima

U Kosovskoj Mitrovici i drugim sredinama na Kosovu i Metohiji nije bilo organizovanog dočeka Nove godine pa je najveći broj Srba 2016. dočekao u krugu porodice i prijatelja.Nova godina dočekana je u restoranima i kafićima u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Gračanici i drugim sredinama sa većinskim srpskim stanovništvom, a u ponoć ni ovoga puta nije izostala upotreba pirotehničkih sredstava.

Trend da građani skromnije ispraćaju staru i dočekuju novu godinu nastavljen je, u prvom redu zbog sve lošije ekonomske situacije na Kosovu.Na Kosovu i Metohiji Srbi već tradicionalno na otvorenom organizuju doček pravoslavne Nove godine u noći 13. januara.

U Kosovskoj Mitrovici u multietničkom naselju Bošnjačka mahala nešto posle ponoći čula i pucnjava iz vatrenog oružja.

(Dnevnik)

Napišite komentar