Nevreme u valjevskom kraju lomilo drveće, RHMZ upozorava na veoma visoke temperature

Pojedini dalekovodni pravci su još u prekidu. Ekipe su na terenu. Na pojedinim putnim pravcima bio je usporen sabraćaj zbog granja i ostatka drveća na kolovozu.

Prijavljeno je i nekoliko manjih požara usled nevremena.

RHMZ izdao je upozorenje da će danas i sutra biti veoma toplo vreme sa najvisom temperaturom od 34 stepena na severu do 40 stepeni na jugu Srbije, a sutra na jugoistoku lokalno i do 42 stepena.

U Strbiji će sutra biti pretežno sunčano i veoma toplo.

Posle podne, uveče i tokom noći na severu zemlje uz izolovani razvoj oblačnosti ređa pojava kratkotrajnog pljuska sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima i na severu jak, kratkotrajno i olujni, južni i jugozapadni, a krajem dana i tokom noći u Vojvodini u skretanju na severozapadni.

Najniza temperatura biće od 17 do 24 stepena, a najviša dnevna od 36 do 40 stepeni, na jugoistoku Srbije lokalno i do 42 stepena.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i veoma toplo.

Najniza temperatura oko 24, najviša oko 38 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 8. avgusta, u ponedeljak se očekuje osvezenje za 5 do 10 stepeni, uz delimično povećanje oblačnosti na severu i zapadu zemlje i lokalnu pojavu pljuskova sa grmljavinom.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар