Najsavremenije domaće naoružanje na desetom jubilarnom sajmu „Partner 2021“

Na Sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner 2021" biće predstavljeno najsavremenije naoružanje domaće vojne industrije.

Od noviteta, očekuje se predstavljanje dalekometne snajperske puške kalibra 20 milimetara ali i detaljnije upoznavanje sa takozvanim dronom samoubicom.

Kako je najavljeno, biće predstavljeno i novo oklopno vozilo koje će poneti ime po nedavno preminulom Miroslavu Lazanskom.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović imao je u ponedeljak niz bilateralnih susreta sa gostima sajma.

Potpisana su i dva dokumenta – Sporazum o vojnotehničkoj saradnji sa Azerbejdžanom i Memorandum o razumevanju sa Španijom.

Nakon sastanka sa predstavnicima španskog ministarstva odbrane, ministar Stefanović je rekao da su dogovoreni konkretni koraci i da se očekuje potpisivanje ugovora o nabavci dva transportna aviona "C-295", koje će Srbija kupiti od Španije, odnosno od "Erbasa", kao i nabavka još helikoptera "H145M", takođe od "Erbasa".

U četvrtak će biti dan otvoren za posetioce, koji će moći da pogledaju sve što je izloženo na sajmu, uz kupljenu kartu i negativan pi-si-ar test.

Organizatori očekuju više izlagača i posetilaca nego što je bilo na poslednjem Partneru održanom 2019. godine, kada je bilo 128 izlagača i 10.500 posetilaca.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар