Nacionalni savet Albanaca: Umesto Hilari Klinton autobiografija Vaska Pope

"To je trebalo da bude primer teksta autobiografije i nema veze sa lektirom. To nije toliko značajno i biće izbačeno", rekao je Hemeti za Tanjug.

Hemeti, koji je kordinator Komisije koji je imenovao Nacionalni savet albanske nacionalne manjine da se bavi planom i programom udžbenika na albanskom jeziku, kaže da će predložiti timu koji se bavi planom i programom za srednje škole da se uvrsti Vasko Popa i njegovu autobiografija.

"Već je više njegovih knjiga prevedeno na albanski jezik i nalazi se u udžbenicima u Albaniji kao moderan pisac", pojasnio je Hemeti.

Predsednik Nacionalnog prosvetnog saveta Radivoje Stojković rekao je juče da je to telo dalo pozitivno mišljenje na plan i program nastave albanskog jezika, ali da je Ministarstvu prosvete, odnosno Zavodu za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja sugerisano da se umesto odlomka iz autobiografije Hilari Klinton uzme autobiografija Branislava Nušića, koji je bio Cincar. 

Predstavnici nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine prisustvovaće sastanku u Ministarstvu prosvete gde će tema biti udžbenici na albanskom jeziku.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike