Ministarstvo učesnicima Egzita: „Muzika DA, droga NE“

Upozorava se da te supstance ugrožavaju zdravlje i život ljudi i da je zato poruka posetiocima te manifestacije: "Muzika DA, droga NE".

"Visok stepen izloženosti mladih riziku od droga predstavlja globalan društveni problem, koji naročito uzima maha tokom muzičkih festivala", navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Ukazuje se da u istraživanja pokazala da je, tokom četiri dana trajanja festivala, čak dve trećine (61,8 odsto) ispitanika iz zemalja EU probalo drogu, a sa prostora bivše Jugoslavije skoro polovina (47,5 odsto).

Takođe, čak 94,1 odsto ispitanih posetilaca Egzita koji dolaze iz zemalja EU u svom neposrednom okruženju ima nekoga ko konzumira drogu, dok je na prostorima eks-JU taj procenat nešto manji, ali takođe značajan i iznosi 86,4 odsto.

"Festival Egzit predstavlja važan događaj za našu zemlju, koji šaljući lepu i pozitivnu sliku naše zemlje u svet, značajno prevazilazi muzičke okvire", poručuje u saopštenj.

Dodaje se da se upravo zato mladi pozivaju da uživaju u muzici i druženju, te da upotrebom i stavljanjem droge u proment, ne ugrožavaju ni svoje ni tuđe zdravlje i život.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike